MY MISS UNIVERSE MALAYSIA 2011 DIARY.

MY MISS UNIVERSE MALAYSIA 2011 DIARY.

- in Malaysia Pageants
211
0

-memang menderita sangat coz I antara yg paling awal dpt tahu deborah win tetapi x blh bg tau sesiapa. from 2pm-8pm, I diarahkan xleh twitter/fb/sms/email atau yg sewaktu dgn nye. kena zip mulut. too many sms n fone calls so i terpaksa tutup je telepon, habis cerita.

– tp kwn yg sorang ni lg la dh tahu hampir 3 ke 4 hari lbh awal. dia ckp, “aku lg mcm nk mati simpan rahsia ni u ol!!!!”. siap ade yg marah2, “kite kan kwn baik cium molot!..ngan aku pown ko nk berahsia?!!!!..hello “friend”, aku dh janji ngan ck Andrea xleh buka mulut okay!…ko nak aku msk jail?!….

-kwn I yg sorang ni mmg kwn baik deborah, dia lg pening kepala, subuh lg org dh call tanya sapa win!..ade yg nk try trick him kata,”ok la u xnak bg tau…just jawab, D or C..beliau yg br bangun tido masih amai2 ni jwb blk, la…xde makne nye D ke..C ke…jawapan aku Z!…ha..langsung xde dlm senarai..haha.

-semasa press conference tertutup tu, ade la sorang wartawan dari satu media ni yg x pernah pun saya dgr nama media tu. ok, sy berasal dari Hulu Selangor tapi saya rasa wartawan ni mayb ofis dia berasal dari super Hulu somewhere. Soalan yg dia bagi pada deborah so memalukan. Soalan dia berbunyi begini, “to Deborah, who are you actually and what do u do?, serta ada soalan lain yg x perlu la saya nyatakan kt cni. He was sooooooo out of this world kerana langsung x tau pasal Deborah. I mean, kt KL ni siapa yg x tau Deborah kan…haiz…nk dtg majlis grand, tp langsung xnak buat homework!. Kesian Deborah terpaksa explain dr awal about herself serta apa yg dia buat currently and so on….masa wartawan tu tanya, I dng my friend terbeliak n terlopong mulut dgr soalan bengong beliau nih…haha

-klu nk tau, sebenarnye ade 2 events, tp kebanyakan org cuma tahu yg kul 7pm tu je. Sebenarnye pihak media termasuk sy dipanggil ke press conference tertutup pada 2pm hari yg sama, hanya ade lbh kurang 25 orang je. Pd majlis tu Deborah telah diperkenalkan lebih awal kepada kitorang sebagai pemenang. dapat tangkap gambar lebih awal n yg best, dpt tangkap gambar Debby n Nadine outdoor.

-yg kelakarnye, semasa foto session outdoor tu, bangunan sebelah tgh construction, so abang2 Bangla n Indonesians yg repair atap semua berdiri dan stop buat kerja!..hahaha..I cuma takut diorang jatuh dr atas atap tu je…haha

-lps songlap juadah yg ade, my new found friend Kenji berbesar hati belanja minum kat the Garden Coffee Bean. gosip sana, gosip sini, n after that he was soooo kind bwk I pergi ke Spa. I ni prak skit 1st time masuk spa..”APEHAL LAK PANAS SEMACAM SPA NIH?..berpeluh mak!..” Turned out to be, it’s a termal spa. Tp Spa ECOPARADISE kt the Garden ni very special,staf kt situ genuinely friendly n lps hbs spa, mereka bg minum enzym lg. really refreshing! I really enjoy it. thx Kenji the mysterious!!..love u ol!..
-hbs spa @ 8.20pm, terus pegi ke kelab Smoke&Fire tu lg. ah!..kali ni baru ramai org..jumpe ler kwn2 n ratu2 lain yg lbh awal sampai. time tu, mostly dh tau sapa win already..hhmm..good la…tp ade sorang lady ni, dtg ke? xnak dtg, dtg ke?, xnak dtg, wei!..nk dtg, dtg je la…byk cengkadak le kau!….
-ofcoz terserempak ngan KEE HUA CHEE, msia’s queen of fur! aka Diva of colors!.. dia br blk dr Philippines, Miss World Press Conference there. also jumpa Maggie Loo (mmu73), tp nk cari Datin Josephine, Andrea kata, datin dh balik da….ok lah datin, next time tangkap gambar w u k. 🙂

-kul 10.30pm, apa lagi, balik umah, jlnkan operasi MEMPROPA kt internet mcm biasa..haha
-pepehal pun, thx to Andrea again for saving Malaysia from exploding/meletop tak tentu pasal, good choice!.. to ARCIS COMMUNICATIONS, mr Stephen, ck I-Mae, u guys rock!..congratulations on holding a very well organized event like this!..wish the whole team would do well in future.
happy browsing!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

ROSEMARY WAN MISS MALAYSIA 1969 ON HER MISS UNIVERSE 69 JOURNEY

She was very disappointed at the fact that